Matematik

Cirklens centrum og radius

16. marts 2013 af Mett01 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej, jeg har virkelig brug for hjælp med denne opgave!!

 

Cirklen har ligningen (x-3)^2+(y-2)^2=25

Angiv ligningens centrum og radius.

Ligger punktet (7,5) i cirklen?

Ligger punktet (5,-2,5) i cirklen?


Brugbart svar (3)

Svar #1
16. marts 2013 af Krabasken (Slettet)

(x-3)^2+(y-2)^2 = 25
 

Indsæt (7,5)
 

4^2+3^2 = 25
 

Dette passer lige med kvadratet på radius - så dette punkt ligger altså PÅ cirklen
 

Indsæt (5,-2,5)
 

2^2+(-4,5)^2 = 4 + 20,25 = 24,25 som er mindre end kvadratet på radius
 

Altså ligger dette punkt INDENFOR cirklen
 

Skitse vedhæftet  :-)

Vedhæftet fil:000.PNG

Svar #2
16. marts 2013 af Mett01 (Slettet)

Tusind tak! :-)


Brugbart svar (1)

Svar #3
16. marts 2013 af peter lind

Ligningen for cirklen med centrum i (a, b) og radius r er (x-a)2+(y-b)2=r2. Hvis du sammenligner med din ligning kan du direkte aflæse svaret på første spørgsmål

Indsæt de givne punkter i venstre af ligningen. Der vil gælde

resultat mindre end r2. Punktet ligger inde i cirklen

resultat r2    punktet ligger på cirklen

resultat større end r2    punktet ligger udenfor cirklen


Skriv et svar til: Cirklens centrum og radius

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.