Matematik

Hvad gør jeg her? :) Bare lige hjælp mig lidt igang, vil selv lave opgavene! :) Bestem koordinaterne til projektionen af punktet P (6,-1) på linjen gennem A (0,-1) og B (3,1).

17. marts 2013 af Basseluft (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hvad gør jeg her? :)

Bare lige hjælp mig lidt igang, vil selv lave opgavene! :)


Bestem koordinaterne til projektionen af punktet P (6,-1) på
linjen gennem A (0,-1) og B (3,1).



har selv komme frem til : 


a = 2/3 ved A (0,-1) og B (3,1).

a = -3/2 ved P (6,-1)

så y = 2/3x-1 ved A (0,-1) og B (3,1).
og y = -3/2x+8 ved P (6,-1)

 

Så skriver jeg y = y 

2/3x-1 = -3/2x+8

2/3x+3/2x = 9

13x/6 = 9 

x = 9+13*6 ? Skal jeg dividere her? altså 9/(13/6) så x = 4,153 ?
x= 87


Svar #1
17. marts 2013 af Basseluft (Slettet)

Slet ikke nogle der lige kan hjælpe mig videre? :)


Svar #2
17. marts 2013 af Basseluft (Slettet)

Har fundet ud af det :) 

 


Brugbart svar (1)

Svar #3
17. marts 2013 af 123434 (Slettet)

Hvordan fandt du ud af det?


Brugbart svar (1)

Svar #4
17. marts 2013 af Andersen11 (Slettet)

Linien gennem punkterne A og B har en parameterfremstilling

OQ = OA + t·AB , t ∈ R ,

hvor Q er et vilkårligt punkt på linien. Man søger det punkt Q på linien, der er projektionen af det givne punkt P på linien. Der skal gælde, at PQAB = 0 . Da nu

PQ = PO + OQ ,

har vi

PQAB = POAB + (OA + t·AB) • AB

               = (PO + OA) • AB + t·|AB|2 = 0 , dvs

t = -PAAB / |AB|2 ,

og derfor er

OQ = OA - (PAAB / |AB|2AB


Skriv et svar til: Hvad gør jeg her? :) Bare lige hjælp mig lidt igang, vil selv lave opgavene! :) Bestem koordinaterne til projektionen af punktet P (6,-1) på linjen gennem A (0,-1) og B (3,1).

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.