Matematik

Ligninger

17. marts 2013 af Mett01 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej :)

Er der ikke nogen der vil hjælpe mig med opgave 5 og 6?

Vedhæftet fil

Vedhæftet fil: Matematik Aflevering 4.pdf

Brugbart svar (1)

Svar #1
17. marts 2013 af Andreww (Slettet)

Opg 5) Brug at dist(p,l) = |ax0+by0+c|√(a2+b2) hvor a og b er de koefficienter foran x og y og c=-30

Opg 6) Brug at a=y2-y1 / x2-x1  hvorefter b kan udregnes ved at indsætte et at punkterne.


Brugbart svar (1)

Svar #2
17. marts 2013 af mathon

  et punkt Po= (xo,yo)'s afstand til
  linjen
              l:   ax + by + c = 0

  er
                                                       | a•xo + b•yo + c |
                         dist(l,Po= (xo,yo)) = ---------------------
                                                             √(a2 + b2)

  hvoraf

 

  et punkt P= (5,9)'s afstand til
  linjen
              l:   2x + 5y - 30 = 0

  er
                                                     | 2•5 + 5•9 - 30 |
                         dist(l,Po= (5,9)) = ---------------------
                                                          √(22 + 52)


 


Brugbart svar (1)

Svar #3
17. marts 2013 af peter lind

I opgave 5: Brug formlen for afstanden fra et punkt til en linje. Hvis linens ligning er ax+by+c er afstanden til punktet (x0,y0)  |ax0+by0+c|/kvrod(a2+b2)


Svar #4
17. marts 2013 af Mett01 (Slettet)

Jeg forstår stadigvæk ikke opgave 6 :-/


Brugbart svar (1)

Svar #5
17. marts 2013 af peter lind

Indsæt de givne punkter i funktionsudtrykket. Det giver to ligninger med 2 ubekendte til at finde a og b


Skriv et svar til: Ligninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.