Fysik

Indhold af salt i saltvand

17. marts 2013 af mimok (Slettet)

Koncentrationen af salt i en saltvandsopløsning er 50 g/L, hvor mange procent af opløsningen er salt? Jeg ved godt, hvordan det regnes, men jeg ved ikke, om jeg har fået de rigtige enheder på:


(50g/L)/1000(mL/L)*100%=5%

Så 5 procent af opløsningen er salt, har jeg fået enhederne rigtig?


Brugbart svar (1)

Svar #1
17. marts 2013 af SuneChr

50 g NaCl + 950 g H2O  =  1000 g NaCl-opløsning

NaCl udgør  100%·50/1000 = 5%


Skriv et svar til: Indhold af salt i saltvand

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.