Matematik

Renter

17. marts 2013 af LouiseSommer1234 (Slettet) - Niveau: C-niveau

En person indsatte et beløb på en konto i en bank til en fast årlige rente på 3,5%. Efter 5 år står der 59384,32 kr. på kontoen.

a) hvor stort et beløb blev der indsat på kontoen?

En anden bank reklamerer for en konto med en fast årlig rente, hvor et beløb på 100000 kr. vokser til 125000 kr. på 5 år.

b) bestem den årlige procentvise rente på denne konto.

 

Nogle der kan hjælpe mig med det her? 


Brugbart svar (1)

Svar #1
17. marts 2013 af Andersen11 (Slettet)

Benyt renteformlen.

Kn = K0 · (1+r)n


Brugbart svar (2)

Svar #2
17. marts 2013 af peter lind

Brug kapitalformlen K=K0(1+r)n


Svar #3
17. marts 2013 af LouiseSommer1234 (Slettet)

Til både opg. a og b?


Brugbart svar (1)

Svar #4
17. marts 2013 af 123434 (Slettet)

Ja, det tror jeg.


Svar #5
17. marts 2013 af LouiseSommer1234 (Slettet)

Ok. Men jeg forstår det ikke rigtig da jeg har utrolig store problemer med matematik. Hvilke tal i opgaverne skal jeg bruge i formlen?


Brugbart svar (1)

Svar #6
17. marts 2013 af Andersen11 (Slettet)

#5

I a) kender man n = 5, r , og K5 og skal så beregne K0.

I b) er n = 5, og man kender K0 og K5 og skal beregne r .

Det drejer sig om at læse oplysningerne i opgaven.


Svar #7
17. marts 2013 af LouiseSommer1234 (Slettet)

Du kan sagtens sige at man bare skal læse oplysningerne, men det er ikke alle, der er så god til at bruge de forskellige oplysninger i matematik. 


Skriv et svar til: Renter

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.