Matematik

Bestem t, vektorregning

18. marts 2013 af la87 (Slettet)

Hej!

Er der nogle, der kan hjælpe mig med følgende opgave:

 

Givet to vektorer a=(2,-1) og b=(t,0), hvor t er et tal. Bestem tallet t, så arealet af det parallelogram , a og b udspænder bliver 12.

 

Jeg har prøvet at regne på det:

det(a,b)=12

2*0+t=12

t=12

Jeg får det til 12, men facit siger t=-6 eller t=6

Hvad har jeg gjort forkert?


Brugbart svar (1)

Svar #1
18. marts 2013 af Andersen11 (Slettet)

Arealet af det af vektorerne a og b udspædte parallelogram kan beregnes som

A = |det(a,b)| = |âb| = |[1,2] •[t,0]| = |t| = 12 ,

der har løsningerne t = -12 eller t = 12.

Har du skrevet opgaven korrekt?


Svar #2
18. marts 2013 af la87 (Slettet)

Ja, jeg har skrevet opgaven korrekt, men hvad mener du med det her?

|â•b| = |[1,2]


Brugbart svar (1)

Svar #3
18. marts 2013 af Andersen11 (Slettet)

|âb| er den absolutte værdi af skalarproduktet âb .


Svar #4
18. marts 2013 af la87 (Slettet)

Jamen har jeg regnet rigtig? Hvorfor giver det også -12


Brugbart svar (1)

Svar #5
18. marts 2013 af Andersen11 (Slettet)

#4

Fordi |-12| = 12 .


Svar #6
18. marts 2013 af la87 (Slettet)

Ok sidste spørgsmål. Hvorfor siger facit t= -6 eller 6


Brugbart svar (1)

Svar #7
18. marts 2013 af Andersen11 (Slettet)

#6

Det har jeg da ingen anelse om. Opgaven, som du har formuleret den, er løst ovenfor.


Svar #8
18. marts 2013 af la87 (Slettet)

Ok tusind tak skal du have og kan du have en god nat?


Skriv et svar til: Bestem t, vektorregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.