Matematik

Skæring af graferne

18. marts 2013 af Kasperdrengen (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hey!

Håber der er nogle der kan hjælpe mig, da jeg er gået lidt i stå med denne opgave:

f(x)=3/(x-1) , x>1 og g(x)=-x+5 x>1

 

a) Vis, at graferne for f og g skærer hinanden for  x=2 og x=4  og
skitser graferne.


Brugbart svar (2)

Svar #1
18. marts 2013 af peter lind

Udregn f(2), g(2), f(4) og g(4) og vis derved at de parvis er lige store


Brugbart svar (2)

Svar #2
18. marts 2013 af SuneChr

Man skal vise, at  f(x) = g(x)  har løsningerne  x ∈  { 2 , 4 } 


Svar #3
18. marts 2013 af Kasperdrengen (Slettet)

Tusind tak for de brugbare svar ! :)

Men når jeg skal skitsere graferne... Skal jeg så  bruge mit resultat til noget?


Brugbart svar (2)

Svar #4
18. marts 2013 af peter lind

Det vil være naturligt at tage disse punkter med ved tegning af graferne; men ellers har du ikke brug for dem.


Skriv et svar til: Skæring af graferne

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.