Matematik

Hjælp med løsning af ligning

18. marts 2013 af Chafila (Slettet) - Niveau: B-niveau
Jeg har lige en ligning her som jeg virkelig ikke kan løse..

Se vedhæftet dokument..

Tak for hjælpen på forhånd :)
Vedhæftet fil: image.jpg

Brugbart svar (1)

Svar #1
18. marts 2013 af Andersen11 (Slettet)

Det er ikke særlig vanskeligt at skrive ligningen direkte

(2x+b)2 = 64 ,

(eller måske (2x+6)2 = 64 ).

Faktoriser ligningen og benyt nulreglen.


Brugbart svar (1)

Svar #2
18. marts 2013 af Krabasken (Slettet)

-


Brugbart svar (1)

Svar #3
18. marts 2013 af Andersen11 (Slettet)

#2

Venstresiden er kvadreret.


Brugbart svar (1)

Svar #4
18. marts 2013 af SuneChr

| 2x + 6 | = 8


Brugbart svar (1)

Svar #5
18. marts 2013 af Science4ver (Slettet)

Hvis

hvilket betyder

som betyder
er den ligning du skal løse.


Brugbart svar (0)

Svar #6
26. juli 2013 af Andersen11 (Slettet)

#5

Det gøres lettest ved at observere, at 64 = 82, hvorfor ligningen kan skrives

(2x+6)2 - 82 = 0

der let faktoriseres til

(2x+6 + 8) · (2x+6 - 8) = 0 , eller

(2x+14) · (2x -2) = 0, eller

(x+7) · (x-1) = 0

hvoraf rødderne umiddelbart aflæses ved at benytte nulreglen,

x = -7 ∨ x = 1


Skriv et svar til: Hjælp med løsning af ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.