Fysik

Hjælp til udregning af Magnetisk flux?

18. marts 2013 af djanko1955 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Spolen i kortlæseren har 1000 vindinger og er kvadratisk med kantlængde 0,20 mm. Magnetfeltet i
områderne på kreditkortet har størrelsen 0,10 T. De enkelte områder i magnetstriben har længden
0,40 mm.
a) Bestem den maksimale magnetiske flux gennem spolen.
Følgende figur viser placeringen af magnetstriben til forskellige tidspunkter, når kreditkortet
bevæges mod venstre med konstant fart forbi spolen.

Jeg er gået i stå ved denne og håber der er en der kan hjælpe.


Brugbart svar (2)

Svar #1
18. marts 2013 af hesch (Slettet)

Opgaven lyder som en joke. Hvor har du den fra ?

Nå, men B-feltet på kortet andrager 0,1T, og eftersom magnetfeltet er et cirkulationsfelt, må man så antage at B-feltet gennem spolens 1000 vindinger også er 0,1T. Der er så typisk et spredningsfelt, som opgaven ser bort fra.

a)  Fluxen andrager så:   ψ = B * A = 0,1T * ( 0,2mm2 ) = 4nWb. Fluxvindingstallet, ψv, er så:  4nWb*1000 = 4μWb, skulle det besvares i opgave b).

Hvad længden på de enkelte områder i magnetstriben er ( 0,4mm ) er den skrevne opgave uvedkommende ( det er ikke mange kByte dette kort kan indeholde ).

Enten har du skrevet en stærkt forkortet udgave af opgaven, og dermed uforståelig, med mangelfulde oplysninger, eller også er opgaven, som ovenforskrevet, en joke.

Hvor er figuren ?  Og igen: Hvor har du den opgave fra ?  ( Nysgerrig ).


Svar #2
20. marts 2013 af djanko1955 (Slettet)

http://www.uvm.dk/Uddannelser-og-dagtilbud/Gymnasiale-uddannelser/Studieretninger-og-fag/Studentereksamen-stx/Fag-paa-stx/~/media/UVM/Filer/Udd/Gym/PDF12/Vejledninger/121029%20Elektriske%20og%20magnetiske%20felter%20_vejledende%20opgaver%20okt2012.ashx
 

Hvis du tjekker dette link og går så ned på opgave 11, så har du opgaven.


Skriv et svar til: Hjælp til udregning af Magnetisk flux?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.