Matematik

Hjælp - haster - sandsynlighed

18. marts 2013 af Sinimini (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej

Er der noglle, der kan hjælpe mig med de vedhæftede opgaver?

Vedhæftet fil: ss.docx

Brugbart svar (1)

Svar #1
19. marts 2013 af lfdahl (Slettet)

Opg. 1

Lad X tælle antal plat i de fire kast. Så er x binomialfordelt: X ~ b(n=4, p=0,5) og  sandsynligheden for x antal plat i fire kast er:

P(X=x) = K(4,x) px (1-p)4-x= K(4,x) (1/2)4 = K(4,x)(1/16), K(4,x) = 4!/(x!(4-x)!) er binomialkoefficienten.

C er hændelsen: plat forekommer højst 1 gang i de fire kast: P(C) = P(X=0) + P(X=1) = ...udregn (= 5/16)

D er hændelsen: både plat og krone forekommer d.v.s der skal mindst være 1 og højst 3 plat i de fire kast:

P(D) = P(X=1) + P(X=2) + P(X=3) = ... udregn  (= 7/8)

Hændelserne C og D er uafhængige, hvis: P(C∩D) = P(C) P(D).

C∩D er hændelsen: Plat forekommer netop 1 gang: P(C∩D) = P(X=1) = ...udregn (= 1/4)

P(C) P(D) = (5/16)(7/8) = 35/128 > 1/4. Ergo er hændelserne C og D ikke uafhængige.

P(X) på listeform (ved ikke, om det er det, der efterlyses):

X |   0    |   1   |   2    |   3   |   4    |

P | 1/16 | 4/16 | 6/16 | 4/16 | 1/16 |

 

 


Brugbart svar (1)

Svar #2
19. marts 2013 af lfdahl (Slettet)

Opg. 2.

A∪B er hændelsen: mindst én af de to uafhængige hændelser indtræffer. Der gælder:

P(A∪B) = P(A) + P(B) - P(A∩B).

Da A og B er uafhængige gælder: P(A∩B) = P(A) P(B) = ½ ½ = 1/4.

P(A∪B) = (1/2) + (1/2) - (1/4) = 3/4.


Brugbart svar (1)

Svar #3
19. marts 2013 af lfdahl (Slettet)

Opg. 3.

Brug samme formel som i opg. 2.:

P(A∪B) = P(A) + P(B) - P(A∩B) = P(A) + P(B) - P(A) P(B) (da A og B igen er uafhængige)

Isolér P(B): P(A∪B) = P(A) + (1 - P(A)) P(B) ⇒ (1 - P(A)) P(B) = P(A∪B) - P(A) 

P(B) = [P(A∪B) - P(A)]/[1 - P(A)] = [0,68 - 0,20]/[1 - 0,20] = 0,48/0,80 = .0,60 = 60%

 


Skriv et svar til: Hjælp - haster - sandsynlighed

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.