Kemi

ligevægtskonstanten - Hjææælp !

19. marts 2013 af naasnus (Slettet) - Niveau: B-niveau

Opskriv udtrykket for ligevægtskonstanten for ligevægten: N2(g)  +  3 H2(g) → 2 NH3(g)

jeg har gjort det sådan 
[NH_3 ]^2/([N_2 ]⋅[H_2 ]^3 )= K_c


Hvad bliver enheden for ligevægtskonstanten?

N2(g)  +  3 H2(g) → 2 NH3(g)  

jeg skrev denne reaktionsskema, men hvordan finder jeg ligevægtskonstanten?

åber der er nogen der vil hjælpe .)

 


Brugbart svar (1)

Svar #1
19. marts 2013 af ChemistryIsKey

Ligevægtskonstanten bliver (som du selv har skrevet)

     Kc = [NH3]2 / ([N2] · [H2]3)

Enhedsmæssigt er alt angivet i M(olær), da der er tale om aktuelle koncentrationer. Derfor kan du skrive ligevægtskonstanten vha. enheder på følgende måde

     [Kc] = M2 / (M · M3) = M2 / M4 = M-2

Enheden for denne ligevægtskonstant er altså M-2

:)


Svar #2
20. marts 2013 af naasnus (Slettet)

mange tak 

Der lige det spørgsmål som jeg er tvivl hvordan jeg skal forklarer

 Hvad gælder der om reaktanternes og produkternes koncentrationer ved kemisk ligevægt?

 


Skriv et svar til: ligevægtskonstanten - Hjææælp !

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.