Matematik

Vektor

19. marts 2013 af cami541a (Slettet) - Niveau: A-niveau

Er der nogle der kan hjælpe mig med denne opgave?

 

I et koordinatsystem i planen er givet to egentlige vektorer:

a ¯=((1,3))       "og"      b ¯=((t+1, t^2-1)),        t≠-1


1) Bestem, for t=2, vinklen mellem vektorerne a ¯ og b ¯ .

2) Bestem den værdi af tallet t, for hvilken a ¯ er parallel med b ¯ .

3) Bestem de værdier af tallet t, for hvilke der gælder, at projektionen af b ¯ på a ¯ er 2a ¯ .

 

kan også ses i vedhæftet fil

Vedhæftet fil: vektor regning.docx

Svar #1
19. marts 2013 af cami541a (Slettet)

Den første opgave har jeg fået til at give v=26,61973°. Kan det godt passe?


Brugbart svar (2)

Svar #2
19. marts 2013 af Andersen11 (Slettet)

1) Beregn koordinatsættet for vektor b , når t = 2, og beregn så vinklen mellem de to vektorer.

2) Bestem t , så at âb = 0 .

3) Beregn projektionen ba af vektor b på vektor a som funktion af t, og løs så ligningen

ba = 2·a .

Det svarer til at løse ligningen

ba = 2·|a|2


Brugbart svar (1)

Svar #3
19. marts 2013 af Andersen11 (Slettet)

#1

Det er ikke helt rigtigt.


Skriv et svar til: Vektor

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.