Matematik

Grafen for funktionen

20. marts 2013 af STX2010 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Grafen for funktionen

 

f(x) = 3x2 - 12x + 9

 

er en parabel.

 

Bestem koordinatsættet til parablens toppunkt.

 

HJÆÆÆLP!

 

Det er forresten uden hjælpemidler

 

Edit: Jeg vil sætte stor pris på, hvis det bliver forklaret nærmere..


Brugbart svar (2)

Svar #1
20. marts 2013 af mathon

                           f(x) = ax2 + bx + c

                           f(x) = 3x2 + (-12)x + 9

  a = 3
  b = (-12)
  c = 9

       d = b2 - 4ac =
(-12)2 - 4 3 • 9 = 36


                  xT = -b/(2a)  =  -(-12) / (2•3) = 12 / 6 = 2

                  yT = -d/(4a)  =  -36 / (4•3) = -36 / 12 = -3

       T = (xT,yT) = (2,-3)
 


Svar #2
20. marts 2013 af STX2010 (Slettet)

Tak for svaret, meget overskuelig og fortåeligt :-)


Skriv et svar til: Grafen for funktionen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.