Matematik

en ærlig terning

20. marts 2013 af SidselLarsen93 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej alle!

Er der en der kan hjælpe med denne opgave?

 

En terning kastes 30 gange på tilfældig måde. I 10 af kastene viser terningen en sekser.

Formulér nylhypotesen for en test, der på grundlag af de 30 kast skal afgøre, om det kan accepteres at terningen er ærlig

Bestem den kritiske  mængde for en test på 5% signifikationsniveau.

Jeg har indtil videre bare fundet (P<1) (der skal stå P mindre eller lig med 1 i parentesen). Hmm hvad skal jeg nu?

 


Svar #1
20. marts 2013 af SidselLarsen93 (Slettet)

altså jeg ved at P=1/6 og n=30


Brugbart svar (1)

Svar #2
20. marts 2013 af peter lind

nul hypotesen er at terningen er ærlig. Hvis terningen er ærlig har du en binomialfordeling med p=1/6. Du skal så finde sandsynligheden for at du får 10 eller flere seksere blandt de 30 kast


Brugbart svar (1)

Svar #3
20. marts 2013 af DavidJuul (Slettet)

Det er jo også rigtig! Tak fordi din hjælp


Skriv et svar til: en ærlig terning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.