Kemi

pH for blanding

21. marts 2013 af Grill-an (Slettet)

Hej :)

Jeg har denne opgave

Koncentrationen af en hypochlorit-syre HClO blev bestemt til cA=0,525 M ved at titrere 100,00 mL af en opløsning med 131,25 mL af en 0,400 M NaOH (aq) opløsning. Syrestyrkekonstanten HClO er KA = 3,50*10-8

Beregn pH for denne blanding

Min lærer sagde jeg skulle betragte den svage korresponderende base til HClO og jeg har regnet KB og nået frem til resultatet i facitlisten men for at være ærlig forstår jeg ikke hvilken formel jeg bruge og hvordan det lige hænger sammen. Troede jeg skulle kigge på beregning af pH i en blandning af stærk syre og stærk base, men hvorfor ikke?

 


Brugbart svar (1)

Svar #1
21. marts 2013 af mathon

 

                       ...du angiver ikke volumen af HClO

                    


Brugbart svar (1)

Svar #2
21. marts 2013 af acido (Slettet)

Når titreringen er slut er der ikke mere af syren tilbage - alt er omdannet til den korresponderende base. Så du beregner pH ved at bruge formlen for svag base.


Brugbart svar (1)

Svar #3
21. marts 2013 af mathon

det er mig, som ikke kan læse

          100 mL 0,525 M HClO titreringsreagerer til 0,0525 mol ClO- i et blandingsvolumen på 231,25 mL
dvs
          [ ClO- ] = (0,0525 mol) / (0,23125 L) = 0,227027 M

ved 25º:

         pH = 7 + (1/2) • (pKs + log(cb)) = 7 + (1/2) • (7,46 + log(0,227027)) = 10,4


Skriv et svar til: pH for blanding

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.