Almen studieforberedelse (AT)

Kampen mod global opvarmning med fokus på romklubben

22. marts 2013 af thefunkyone (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej. Jeg skal skrive en opgave om kampen for det gode liv med fokus på den globale opvarmning. Til det skal jeg have fokus på Romklubbens forudsigelser og benytte internationale politiske teorier til at forklare ændringerne fra Romklubbens forudseigelser og frem til nu men kan ikke se hvordan jeg skal sætte de internationale politiske teorier i sammenhæng med Romklubben?

Nogen der kan hjælpe?

Eventuelt med andre ideer?


Svar #1
22. marts 2013 af thefunkyone (Slettet)

Rettelse: det er i samfundsfag og historie og det er klimapoltikken, ikke global opavrmning der er tale om


Brugbart svar (1)

Svar #2
22. marts 2013 af candphil

Måske kan den vinkles lidt anderledes: Der er jo nogen som mener at indsatsen for at begrænse co2-udslippet står i vejen for det gode liv, mens andre ser det sådan at de andres 'gode liv' står i vejen for en løsning af klimakrisen. Det er ikke kun en rig/fattig komplikation men også en ideologisk. På den måde kommer det gode liv mere i fokus, og så bliver Romklubben mere et appendix, men stadig vigtig. 

Hvad ville der ske hvis man turde fforlænge alle graferne: klima med konsekvenser, befolkningsudvikling med konsekvenser, landbugsudvikling med konsekvenser. Desuden en verdensøkonomi, som enten skal bryde sammen eller 'rense sig selv', og hvilke konsekvenser det vil få. Det er klart en udfordring for 'det gode liv'..


Brugbart svar (1)

Svar #3
24. marts 2013 af Mirob (Slettet)

I den forbindelse har jeg en super god artikel om Romklubben og rapportens aktualitet. Den kan måske være inspiration: http://www.information.dk/454054


Skriv et svar til: Kampen mod global opvarmning med fokus på romklubben

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.