Matematik

Linenær funktion

22. marts 2013 af camilla7100f (Slettet) - Niveau: C-niveau

hejsa, nogle som kunne hjælpe mig lidt på vej med denne opgave?

 

Opgave 6. December 2009.

Hos en bestemt vognmand kan man købe stabilgrus.
Nedenstående tabel viser sammenhængenden mellem mængden
af stabilgrus og den samlede pris inkl. kørsel.

Oplysninger:

 Stabilgrus (m3)= 4 ,Samlet pris(kr.)= 2270

 Stabilgrus (m3) = 14 ,samlet pris (kr.) = 4820

 

Det oplyses, at sammmenhængen mellem prisen og mængden af stabilgrus kan
beskrives ved  y= ax+b
x er mægden af stabilgrus (m3)
y er den samlede pris (kr.)

.Hos en anden vognmand koster stabilgrus 300kr. pr. m3.Og 750kr. for kørsel
c) Hvor mange m3 grus skal man købe, før at de første vognmand er den billigste?


Brugbart svar (1)

Svar #1
22. marts 2013 af peter lind

Find de lineære funktioner for de 2 vognmænd og sæt funktionsudtrykkene lig hinanden. Det giver en ligning til bestemmelse af hvor deres priser giver de samme og dermed grænsen for hvornår du skal skifte vognmand


Brugbart svar (1)

Svar #2
22. marts 2013 af Krabasken (Slettet)

Skitse vedhæftet

Vedhæftet fil:7.PNG

Svar #3
24. marts 2013 af camilla7100f (Slettet)

Så man skal købe 11 m3 stabilgrus før den første vognmand er den billigste ?

 

Tusinde tak for hjælpen 


Brugbart svar (1)

Svar #4
24. marts 2013 af Krabasken (Slettet)

Ja - lidt over 11 . . .

:-)


Svar #5
24. marts 2013 af camilla7100f (Slettet)

Mange tak! :)


Brugbart svar (1)

Svar #6
24. marts 2013 af Krabasken (Slettet)

Altid velkommen, Camilla :-)


Brugbart svar (0)

Svar #7
26. september 2019 af kusu (Slettet)

Heeyy er i gang med en aflevere, der er nogle opgaver som jeg ikke helt kan begynde med, da jeg ikke forstår dem. Nogle der kan hjælpe?


Brugbart svar (0)

Svar #8
26. september 2019 af peter lind

du må oprette din egen tråd, med beskrivelse af opgaven og en forklaring af, hvad du ønsker hjælp til


Brugbart svar (0)

Svar #9
26. september 2019 af kusu (Slettet)

Jeg ved ikke hvordan man gør da jeg bruger dette program for første gang

Brugbart svar (0)

Svar #10
26. september 2019 af peter lind

Øverste linje er der en gul tast med ordene  stil et spørgsmål. Tryk på den og du bliver vejledt videre


Brugbart svar (0)

Svar #11
26. september 2019 af kusu (Slettet)

Har gjort det, har du ikke fået en besked? Har lavet min egen tråd ved navn linærer funktioner

Skriv et svar til: Linenær funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.