Matematik

Fysik Halveringstid

25. marts 2013 af LeonhardEuler - Niveau: 9. klasse

Goddag Studieportalen

Skal bestemme halveringstiden for en et radioaktivt stof. 

Jeg har fundet denne formel ind på Wikipedia.

http://da.wikipedia.org/wiki/Halveringstid

N(t) = N_0 \cdot \left(\frac{1}{2}\right)^{t/T_{1/2}}

 

Jeg forstår ikke de forskellige bogstaver. Kan nogen give mig et hint.


Selvfølgelig kunne jeg udnytte denne formel.

T_{1/2} = \frac{\ln(1/2)}{\ln{a}}

Dog står der i WIki, at man eksploiterer den øverststående formel, for det er den fysiske halveringstid.

Hvilken og hvordan bruger jeg dem.


Brugbart svar (1)

Svar #1
25. marts 2013 af ChemistryIsKey

Det kommer an på hvilke informationer du har at gøre godt med.

Den øverste formel bruges, hvis du kender antallet af kerne ved start og slut samt tiden stoffet har degenereret i.

Den nederste formel bruges, hvis du kender forskriften for din 'halveringsfunktion' (en eksponentiel udvikling).

:)


Svar #2
25. marts 2013 af LeonhardEuler

Godt, så er det den nederste formel, jeg må tage i brug. Og tusind tak for hjælpen qewrett.


Skriv et svar til: Fysik Halveringstid

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.