Almen studieforberedelse (AT)

AT: Engelsk & biologi

26. marts 2013 af STX2010 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Jeg skriver om Fedme i USA, i fagene engelsk og biologi, med mit udgangspunkt i dokumentarprogrammet "Super size me" af Morgan Spurlock. 

Jeg har svært ved at finde de rigtige metoder i biologi, men tænker lidt: Epidemiologiske undersøgelser, modeller, (feltundersøgelser), iagtagelser. Så vil jeg redegørende fortælle om menneskets lever, diabetes, (hjertefunktion), glukose, insulin, og til slut lave et sundt kostprogram. 

Jeg kan ikke rigtig forstå hvilke metoder Spurlock bruger til at udføre sit "eksperiment"..

 

Jeg føler at jeg har styr over den engelske del, det er mere biologi der er svære..

 

Jeg har dog også en del problemer med at få skrevet en god problemformulering/problemstillinger..

 

Håber på noget hjælp fra nogen der kender til det her, eller har skrevet om det!


Brugbart svar (2)

Svar #1
26. marts 2013 af candphil

"Super size me" er en udmærket film, men jeg tror den vil stå mere i vejen for at få skrevet en god opgave, end den vil hjælpe dig videre. Jeg ville tage udgangspunkt i fedme som fænomen, og bruge "Super size me" i forbindelse med kultur, fattigdom og hvad uhensigtsmæssig mad gør ved mennesker. 

Fint at du har styr på at få den engelskfaglige del ind over opgaven. Der er langt mere stof i biologi omkring fedme - der er faktisk frit valg på alle hylder - du kunne også lige se filmen "precious" ... den giver mindst ligeså meget mening som "Super size me" ... De to film er efter min mening en god kombination for forståelsen på dette område ifbm uhensigtsmæssig fødeindtagelse og fedme.


Svar #2
26. marts 2013 af STX2010 (Slettet)

Jeg skræmmer mig lidt, at du siger "super size me" vil være mere i vejen for min opgave end til gavn.. Men idéen har hele tiden været at jeg vil tage udgangspunkt i filmen, hvor jeg så i engelsk vil komme ind på filmiske virkemidler, fiktionskoder m.m..... Hvis jeg "bare" skriver om fedmeepidemien i USA, så har jeg ikke noget konkret at gå ud fra - fx. artikel..

i biologi skal jeg ud fra filmen skrive lidt om hvad der sker med forsøgspersonens krop i løbet af filmen osv..

Jeg har forresten set Precious en gang for længe siden, du giver mig faktisk en god idé. Jeg kunne måske bruge det som en slags perspektivering!

Men har du nogle forslag til en problemforulering? Og problemstillinger? Nogle spørgsmål, som kommer ind på både den biologi-faglige og den engelsk-faglige del. Fordi jeg kan ikke rigtig komme i gang med min opgave, før jeg har en problemformulering og nogle problemstilinger at gå ud fra..

 

Men tak for hjælpen indtil videre!!


Skriv et svar til: AT: Engelsk & biologi

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.