Matematik

find udtryk?

26. marts 2013 af MiniDue (Slettet) - Niveau: A-niveau

Betragt følgende to ligninger for en idealgas, hvor p, V, R, T, M og m er positive størrelser

p·V=n·R·T    og    m=M·n

- Find M udtryk ved p, V, R, T og m.
- Find T udtrykt ved p, V, R, M og m


Brugbart svar (1)

Svar #1
26. marts 2013 af Yang (Slettet)

1)  m=M*n ⇔ n=m/M

Indsæt i idealgasligningen og isoler M.

2) Brug udtrykket n=m/M og isoler T i idealgasligningen 


Brugbart svar (2)

Svar #2
26. marts 2013 af ChemistryIsKey

1)

Isolér først n i formel 2

     n = m / M

Indsæt dette i formel 1

     p · V = (m / M) · R · T

Gang med M på begge sider

     M · (p · V) = m · R · T

Dividér med (p · V) på begge sider

     M = (m · R · T) / (p · V)

2)

Isolér igen n i formel 2

     n = m / M

Indsæt dette i formel 1

     p · V = (m / M) · R · T

Dividér med (m / M) på begge sider og brug brøkregnereglen

     a / (b / c) = ac / b

gøres nu

     (p · V · M) / m = R · T

Dividér nu med R på begge sider (brug evt. regnereglen fra før, idet   R  =  R / 1)

     T = (p · V · M) / (m · R)

:)


Svar #3
26. marts 2013 af MiniDue (Slettet)

mange tak :D


Brugbart svar (1)

Svar #4
26. marts 2013 af Andersen11 (Slettet)

#2

Prøv at give vink som i #1 til at begynde med i stedet for at servere hele den færdige løsning.


Skriv et svar til: find udtryk?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.