Matematik

FSA matematik dec 2012

26. marts 2013 af Mizzo (Slettet) - Niveau: 8. klasse

normal bilet koster 54,50kr

med rejsekortet 30kr

email besøger clara 4 gange på en måned

et rejsekort koster 50kr

spørgsmålet: hvor mange rejser skal emil fortage, før det kan betale sig for ham at købe et rejsekort?


Brugbart svar (5)

Svar #1
26. marts 2013 af Moderatoren

Find ud af hvad det koster uden rejsekort

 

Find ud af hvad det koster med rejsekort


Svar #2
26. marts 2013 af Mizzo (Slettet)

så jeg skal finde hvor mange ekstra ture han kan fortage ?


Brugbart svar (3)

Svar #3
26. marts 2013 af Moderatoren

Sådan set, ja!


Brugbart svar (1)

Svar #4
26. marts 2013 af Arlecchino (Slettet)

Normal billet: y = 54,5x
Med rejsekort: y = 30x + 50

54,5x = 30x + 50
54,5x-30x = 50
24,5x = 50
x = 50/24,5
x = 2.04

Emil skal altså mindst foretage 3 rejser.


Brugbart svar (1)

Svar #5
26. marts 2013 af Krabasken (Slettet)

# 4

Det vil måske være en god ide at hjælpe  spørgeren igang i stedet for at regne hans opgaver for ham

:-)


Brugbart svar (1)

Svar #6
26. marts 2013 af Arlecchino (Slettet)

#5 Jeg regnede med, at han ville kunne genkende matematikken fra skolen, men det kan være at du har en pointe.


Skriv et svar til: FSA matematik dec 2012

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.