Fysik

Gas HJÆLP:)

26. marts 2013 af AFG-Z (Slettet)

Hej jeg vil gerne have hjælp til følgende opgave
Der er en cylinder som har følgende værdier:

d = 6.0 cm, indeholder N2(g), h = 4.0 cm tykt kobber stempel der kan bevæge sig. Kobber har densiteten 8.9*10^3 kg/m^3 . Over stemplet er der vakuum. Når N2(g) har T 20 ºC, er bunden af stemplet H = 20 cm over bunden af cylinderen. trykket i N2(g) er 17479.6 Pa.

Jeg skal bestemme hvor meget mol  N2 der er.

Men det er  en opgave uden hjælpemidler så M, R kan man ikke bare sådan slå op.

Har du et forslag til hvilke formel jeg kan benytte mig af?


På forhånd tak :)


Brugbart svar (1)

Svar #1
26. marts 2013 af mathon




                                          p • V     (17479.6 Pa) • ((π/4) • (0.20 m) • (0.06 m)2
                                 n =   ------- = ------------------------------------------------------
                                          R • T     (8.31451 Pa·m3/(mol·K)) • ((273.15+20) K)


Brugbart svar (1)

Svar #2
26. marts 2013 af LLLLLLLLLLLLLLLL

posteVand = niRødeTuborg
p•V = n•R•T


Svar #3
26. marts 2013 af AFG-Z (Slettet)

Ja det ved jeg godt men opgaven er uden hjælpemidler så man kender ikke R!

Kan det løses på en anden måde?


Brugbart svar (1)

Svar #4
31. marts 2013 af mathon

 

                     R = 8,31451 Pa·m3/(mol·K)


Skriv et svar til: Gas HJÆLP:)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.