Matematik

punkter stamfunktioner

26. marts 2013 af Lektiepige (Slettet) - Niveau: B-niveau

 

Funktionen er givet ved: f(x)=2x-3

Skal jeg omskrive til en stamfunktion ? F(x)= (1/3)x3 - x + k ?


Jeg skal tegne de fire stamfunktioner, som går gennem (1,-1), (1,0) og (1,1), (1,2).

 

Eller skal jeg starte med at finde g(x) ?


Brugbart svar (1)

Svar #1
26. marts 2013 af Andersen11 (Slettet)

Find en korrekt stamfunktion F(x) til f(x) . Dit forslag er ikke korrekt, hvis f(x) er skrevet korrekt.

For hvert punkt bestemmer man k, så at punktet ligger på grafen for F(x) .


Svar #2
26. marts 2013 af Lektiepige (Slettet)

 

f(x) = 2x-3

Er det

x2-x + k ?


Brugbart svar (2)

Svar #3
26. marts 2013 af mathon

 

                   F(x) = x2 - 3x + k

                                                    gennem henholdsvis

                                                                                                (1,-1)
                                                                                                (1,0)
                                                                                                (1,1)
                                                                                                (1,2)
                                        
                                                                   


Brugbart svar (1)

Svar #4
26. marts 2013 af Andersen11 (Slettet)

#2
Benyt det generelle udtryk du fik i en tidligere tråd

Svar #5
26. marts 2013 af Lektiepige (Slettet)

ok jeg er med. Jeg regner k  ud ved  for alle punter f.eks. F(1) = 12 - (3·1) + k = -1  , k = 1  

vil det sige, at funktionen med stamfunktionen der går gennem punktet (1,-1), går gennem (y=1) eller hvordan?


Brugbart svar (1)

Svar #6
26. marts 2013 af Andersen11 (Slettet)

#5

At grafen for en funktion F(x) går gennem punktet (x0,y0) betyder, at F(x0) = y0

Skriv et svar til: punkter stamfunktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.