Kemi

Omregning pH til koncentration

27. marts 2013 af kibag (Slettet) - Niveau: C-niveau

Jeg sidder med en aflevering hvor jeg har følgende opgave.

Du har en opløsning af kaliumhydroxid, hvor pH er målt til 13,4.
a) Vis ved beregning, at opløsningens formelle koncentration er  0,251 mol/L
 

Hvordan laver jeg den omregning. Syntes ikke tallene passer hvis jeg bare tager den modsatte beregning af konsentration til pH. Men muligvis mig der roder i det.


Brugbart svar (1)

Svar #1
27. marts 2013 af LLLLLLLLLLLLLLLL

a.

ved 250C
                          pH + pOH = pKv = 14
                          pOH = 14 - pH = 14 - 13,4 = 0,6

                          [OH-] = 10-pOH = 10-0,6            

 


Brugbart svar (1)

Svar #2
27. marts 2013 af ChemistryIsKey

Du finder først pOH

     pOH = 14 - pH = 14 - 13.4 = 0.6

Nu finder du koncentrationen af hydroxidioner

     [OH-] = 10-pOH = 10-0.6 = 0.251 M

I en opløsning vil KOH reagere med vand og gå på ionform på følgende måde

     KOH --> K+ + OH-

Du ser at KOH og OH- reagerer i forholdet 1:1 og idet du antager at al KOH går på ionform (det er en stærk base) må det gælde, at

     c(KOH) = [OH-] = 0.251 M

:)


Svar #3
27. marts 2013 af kibag (Slettet)

Super, det hjalp. ;-)

 


Brugbart svar (1)

Svar #4
27. marts 2013 af LLLLLLLLLLLLLLLL

Når man opløser
et "metalhydroxid"
i vand fås

                         Me(OH)x (s)     ----->     Mex+ (aq)     +     xOH- (aq) 
                             cb                                                         x•cb
Specifikt

                        KOH (s)    ----->     K+ (aq)    +    OH- (aq)
her er x = 1:
                           dvs. c(KOH) = 1•[OH-]
                                   c(KOH) = [OH-]


Skriv et svar til: Omregning pH til koncentration

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.