Matematik

hvordan isolere man x i potensfunktion

27. marts 2013 af Missperfec (Slettet)

Hej SP

Hvordan isolere man X i denne ligning?

1700=74418x^-0,623

 


Brugbart svar (1)

Svar #1
27. marts 2013 af DMUS (Slettet)

Der skal du bruge dine logaritme regneregler

http://www.formel.dk/matematik/simple_regneregler/logaritme.htm


Brugbart svar (1)

Svar #2
27. marts 2013 af Andersen11 (Slettet)

Benyt, at hvis

xa = b ,

er

x = b1/a .

Divider med 74418 og isoler så x.


Svar #3
28. marts 2013 af Missperfec (Slettet)

#1

Forstår ikke det der er i linket.

 

#2

Altså kommer det så til at se således ud?

X^-0,623=74418

 

x=74418^1/-0,623

x=0,000000015

Er det rigtig gjort?


Brugbart svar (1)

Svar #4
28. marts 2013 af mathon

 

                           1700 = 74418 x-0,623

                            x0,623 = (74418 / 1700)

                            x = (74418 / 1700)1/0,623 = 430,92


Brugbart svar (0)

Svar #5
13. marts 2020 af ggmks (Slettet)

Jeg forstår ikke, hvordan har du fået a fra x^0.624 til 1/0.623?

Brugbart svar (0)

Svar #6
15. marts 2020 af mathon

               \small \begin{array}{lllll}\textup{potensformler:}\\&a^n=b\\\\&\left (a^n \right )^{\frac{1}{n}}=b^{\frac{1}{n}}\\\\&a^{n\cdot \frac{1}{n}}=b^{\frac{1}{n}}\\\\&a^1=a=b^{\frac{1}{n}} \end{array}


Skriv et svar til: hvordan isolere man x i potensfunktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.