Matematik

afledede funktion af hyperpel

28. marts 2013 af vinderjeg (Slettet) - Niveau: B-niveau

jeg skal finde den afledede funktion, f'(x),  af:

f(x) = 1/((x-p)) - q

håber nogen kan hjælpe.
 


Brugbart svar (1)

Svar #1
28. marts 2013 af mathon

 

                   (1/x) ' = (x-1) ' = ( -1)  • x-1-1 = -1 • x-2 = -1/x2


Svar #2
28. marts 2013 af vinderjeg (Slettet)

er ikke lige sikker på jeg forstå det der?


Brugbart svar (1)

Svar #3
28. marts 2013 af mette48 (Slettet)

f(x) = 1/((x-p)) - q

jeg forstår ikke hvorfor du har skrevet 2 parentesen om det samme udtryk

brug

(1/f(x)) ' =[-f '(x)] / [f(x)]2


Brugbart svar (2)

Svar #4
28. marts 2013 af mathon

 

            f '(x) = (-1 / (x-p)2) • (x-p) ' = (-1 / (x-p)2) • 1 = (-1/(x-p)2)


Brugbart svar (1)

Svar #5
28. marts 2013 af mathon

 

      


Brugbart svar (1)

Svar #6
28. marts 2013 af Krabasken (Slettet)

Hvis du bruger den helt almindelige differentationsregel, fås:
 

f = 1/((x-p)) - q  =  (x-p)^-1 - q
 

f ' = -1*(x-p)^-2*1 - 0 = -1/(x-p)^2
 

;-)
 


Skriv et svar til: afledede funktion af hyperpel

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.