Kemi

Kemi - Ligevægt

29. marts 2013 af Wutever (Slettet)

Hejsa,

Jeg er i gang med opgavesættet Kemi STX A december 2012, og er gået i stå med en af opgaverne. Jeg er gået i stå med opgave 4b, hvor jeg skal bestemme ligevægtskonstantet ud fra spektrofotometri, og det er jeg ikke helt sikker på hvordan man gør.

Jeg håber der er en der kan hjælpe mig 

 

Opgaven er vedhæftet :)

 


Brugbart svar (2)

Svar #1
30. marts 2013 af KimT.T. (Slettet)

Af ligevægtsreaktionen får vi givet, at massevirkningsbrøken (ligevægtsbrøken) for ligevægten er givet ved

[Y] / [X] = K

Det ses, at ligevægtskonstanten er koncentrationsuafhængig; den afhænger nemlig blot af forholdet mellem mængden af reaktant og mængden af produkt. Vi kan herved udnytte den opgivne procentdel af Y ved ligevægt til at beregne ligevægtskonstanten K:

K = 54,1% / (100% - 54,1%) ⇔ K = 1,18 (enhedsløs)

Vi finder, at K er rimelig tæt på 1, hvorfor hverken reaktant eller produkt i reaktionen er særlig favoriseret. 


Svar #2
02. april 2013 af Wutever (Slettet)

Tusind tak for hjælpen! :)


Svar #3
02. april 2013 af Wutever (Slettet)

Jeg har også et problem med følgende opgave... Det er en fortsættelse til forrige 

 

Håber i kan hjælpe :)


Skriv et svar til: Kemi - Ligevægt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.