Matematik

Trigonometri

30. marts 2013 af Jessen133 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Opgave 10 i dette sæt, har voldet mig problemer, da det er et stykke tid siden jeg har arbejde med trigometri

Vedhæftet fil: Mat.pdf

Brugbart svar (1)

Svar #1
30. marts 2013 af lvr34 (Slettet)

Bestem ved hjælp af cosinusrelationen, vinklen B, i trekant ABD

    cos(B) = a2 + c2 - b2 / 2ac → B = cos-1(a2 + c2 - b2 / 2ac)

 


Brugbart svar (2)

Svar #2
30. marts 2013 af lvr34 (Slettet)

Vinklen A er den samme i trekant ABD og ABC, hvorfor at du i trekant ABD kan anvende

    cos(A) = b2 + c2 - a2 / 2bc → A = cos-1(b2 + c2 - a2 / 2bc)

 

tilsvarende til vinklen A, i trekant ABC

 


Brugbart svar (2)

Svar #3
30. marts 2013 af lvr34 (Slettet)

bestem da længden AC ved

    cos(A) = hos / hyp → hos = cos(A) · hyp


Svar #4
30. marts 2013 af Jessen133 (Slettet)

men lille a er ukendt ?


Brugbart svar (1)

Svar #5
30. marts 2013 af lvr34 (Slettet)

Ignorer #3. Jeg antog åbenbart at trekanten var retvinklet. Vent engang


Svar #6
30. marts 2013 af Jessen133 (Slettet)

okay


Svar #7
30. marts 2013 af Jessen133 (Slettet)

men kan du fortælle mig hvad der er a,b, og c i trekanten ?


Brugbart svar (2)

Svar #8
30. marts 2013 af lvr34 (Slettet)

Med henblik på at bestemme længden AC ved hjælp af sinusrelationerne bestemmes vinklen C, ved

    C = 180 - (A + 2B), hvor A og B er bestemt i #1 og #2

 

bestem da længden AC, altså b, ved

    b / sin(2B) = 11 / sin(C) → b = sin(2B) · 11 / sin(C)


Brugbart svar (2)

Svar #9
30. marts 2013 af lvr34 (Slettet)

Jeg skriver 2B, når den vinkel B som blev bestemt i trekant ABD skal anvendes i trekant ABC. Vinklen B i trekant ABC er nemlig den dobbelte af vinklen B i trekant ABD, hvorfor

    2B = 2 · B, i trekant ABC, ud fra trekant ABD


Brugbart svar (2)

Svar #10
30. marts 2013 af lvr34 (Slettet)

a, b og c i trekanten er siderne overfor deres tilhørende vinkel (hhv. A, B og C).


Svar #11
30. marts 2013 af Jessen133 (Slettet)

så a er 5, b er 7 og c er 5 ?


Brugbart svar (1)

Svar #12
30. marts 2013 af lvr34 (Slettet)

I trekant ABD er

    a = 5, b = 7 og d = 11


Brugbart svar (1)

Svar #13
30. marts 2013 af Lone110 (Slettet)


Brugbart svar (1)

Svar #14
30. marts 2013 af mathon

 

                                    A = cos-1((b2 + d2 - a2)/(2bd))

                                    B = cos-1((a2 + d2 - b2)/(2ad))

                                    D = cos-1((a2 + b2 - d2)/(2ab))


Skriv et svar til: Trigonometri

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.