Matematik

Ligning for tanget

01. april 2013 af Hvidtfeldt95 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hejsa :) 

Funktionen f er givet ved f(x) = 3x^2 - 6x + 5

Jeg skal finde ligningen for en tangent hvor jeg ved at hældningskoefficienten er 12.

jeg aner virkelig ikke hvordan jeg skal gøre... nogen der kan forklarer det for mig? :)


Brugbart svar (1)

Svar #1
01. april 2013 af mathon

 

                      ...du kender vel de almene tangentligning?

                         nedskriv den og indse, hvad du skal bruge for at komme videre


Svar #2
01. april 2013 af Hvidtfeldt95 (Slettet)

Altså den almene tangentligning er vel 

y = f'(x0)*(x-x0)+f(x0)

og jeg ved vel at f'(x0) = 12

så det kan jeg vel indsætte til at starte på? men jeg er virkelig forvirret...


Brugbart svar (1)

Svar #3
01. april 2013 af mathon

 

                     f '(x0) = 6x0 - 6 = 12
   og
                     y = 12 (x - x0) + f(x0)


Svar #4
01. april 2013 af Hvidtfeldt95 (Slettet)

OKay jeg får så ligningen til at være Y=12 *(x-3)+14 ? Kan det passe? men hvordan er det helt præcist at du fandt frem til f '(x0) = 6x0 - 6 = 12?


Brugbart svar (1)

Svar #5
01. april 2013 af mathon

 

                                    y  = 12 (x-3) + 14

                                    y  = 12 x - 22

 


   du bereger f '(x)

                                    f '(x)  =  3 • 2•x2-1  -  6 • 1•x1-1 + 0  =  6•x1  -  6•x0  =  6x  -  6•1  =  6x - 6


Svar #6
01. april 2013 af Hvidtfeldt95 (Slettet)

Okay tusind tak jeg forstår det nu! :D


Skriv et svar til: Ligning for tanget

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.