Matematik

Procent

01. april 2013 af Morris1000 (Slettet) - Niveau: 8. klasse

Hej, jeg håber nogen kan hjælpe mig.

Jeg er i gang med en matematik opgave og jeg kan ikke finde ud af den.

Her er opgaven:

 

I lufthavnen arbejder man med en 2005-plan.

Efter denne plan skal støjen fra flyene formindskes.

 

Hvor mange procent er antallet af boliger med et støjniveau på

70-74 decibel faldet i 2005-planen i forhold til i 1994?

 

Jeg ved at med et støjniveau fra 70-74 decibel var der i 1994 280 boliger.

Og i 2005-planen er der nu 43 boliger.

 


Brugbart svar (1)

Svar #1
01. april 2013 af Krabasken (Slettet)

Tallet er altså faldet med (280-43) af de oprindelig 280 boliger.

Hvormange % udgør dette fald af de 280?

(280-43) / 280 * 100 = ?


Brugbart svar (1)

Svar #2
01. april 2013 af 123434 (Slettet)

Et bud:

(280-43):280*100=296,25%

 


Brugbart svar (1)

Svar #3
01. april 2013 af ChemistryIsKey

Den er faldet med

     ((43 - 280) / 280) · 100% = -84.64%

:)


Brugbart svar (1)

Svar #4
01. april 2013 af Krabasken (Slettet)

Det var 280 - 43


Brugbart svar (1)

Svar #5
01. april 2013 af PeterValberg

(1 - 43/280)·100%

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (1)

Svar #6
01. april 2013 af Krabasken (Slettet)

Den er IKKE faldet med en negativ procent

Hvis den var det, ville det betyde, at den var steget

Genlæs # 1 :-)


Brugbart svar (2)

Svar #7
01. april 2013 af ChemistryIsKey

#4

Der sker jo et fald antal boliger og derfor må procentstigningen jo være negativ :)


Brugbart svar (1)

Svar #8
01. april 2013 af Krabasken (Slettet)

Der spørges om, hvormeget antallet er FALDET

Husk, at et negativt fald = en stigning :-)


Brugbart svar (1)

Svar #9
01. april 2013 af Krabasken (Slettet)

(280-43) / 280 * 100 = 84,6%

Antallet er FALDET med 84,6%


Skriv et svar til: Procent

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.