Matematik

matematik funktion hjælp

03. april 2013 af popcorn81 (Slettet)

Hej Jeg har lidt svært ved en opgave 

Den er vedhæftet i billedet 

Håber i kan hjælpe mig 


Brugbart svar (1)

Svar #1
03. april 2013 af peter lind

Ligningen kan du løse ved brug af et CAS værktøj


Brugbart svar (1)

Svar #2
03. april 2013 af mathon

 

                          12√(x) = x2 - 7x + 18

                         
                          144x = ((x2 - 7x) + 18)2

                          144x = x4 - 14x3 + 49x2  + 2•((x2 - 7x) •18 + 324

                          144x = x4 - 14x3 + 49x2  + 36x2 - 252x + 324

                          0 = x4 - 14x3 + 85x2 - 396x + 324

                                      x = 1   v   x = 9

 

 

 


Skriv et svar til: matematik funktion hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.