Matematik

Eulers tal og kædelinjer

04. april 2013 af Grallz (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej Studieportalen,

Nu har jeg siddet og døjet med denne opgave i et stykke tid og jeg håber på at nogen kan hjælpe mig på rette spor. Opgaven ser således ud:

Et kabel er hængekabel på en bro. Ved bropillerne har kablet højden 13 meter over brobanen (x-aksen). I et indlagt koordinatsystem har kablet funktionsforskriften:

f(x)=93*e^((-0.008)x)+42e^(0.008*x)-122

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Vindkraften vinkelret på broen kan beregnes som:


Vindkraft = 1500 * A

Hvor vindkraften måles i Newton og A er arealet i kvadratmeter mellem hængekablet og brobanen.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Opgave 1: Bestem afstanden mellem bropillerne

Første skæring S= (0;13)      Anden skæring S2 = (99.366;13)

Den vandrette afstand mellem bropillerne er derved 99.366 meter.
 

Opgave 2: Bestem vinklen mellem tangenten til hængekablet og højre bropille

Jeg er ikke 100% sikker på hvilken tangent der menes her, men jeg har vedhæftet nogle billeder der viser mine antagelser.

Opgave 3: Bestem vindkraften på de første 25 meter fra højre bropille

Tjoo...

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Håber I kan hjælpe mig med disse opgaver, jeg har brug for et forholdsvist hurtigt svar =)

Vedhæftet fil: Kædelinje opgave.png

Brugbart svar (1)

Svar #1
04. april 2013 af SuneChr

2)  Tangenten i punktet (99,366 ; 13)  danner en vinkel Θ med x-aksen, bestemt ved   tan Θ = f '(99,366)

Vinklen, der skal findes, er da   90o - Θ

3)  Find arealet begrænset af kurven, x-aksen og linjerne x = 74,366  og  x = 99,366  og multiplicér med 1500 .


Svar #2
04. april 2013 af Grallz (Slettet)

Okey, tusinde tak for dit svar. Det hjalp virkelig meget =)

 


Skriv et svar til: Eulers tal og kædelinjer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.