Matematik

Bestem t, â•b=0

06. april 2013 af gym99 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Jeg har bestemt t når vektor a og b er ortogonale, men hvordan bestemmer jeg t når vektor a og b er parallelle?


Brugbart svar (1)

Svar #1
06. april 2013 af peter lind

Så skal du enten bruge den formel, som du har i overskriften eller ækvivalent sætte determinanten for de 2 vektorer til 0


Brugbart svar (1)

Svar #2
06. april 2013 af SuneChr

a || b         ⇔           ^ab     ∨     a^b


Brugbart svar (1)

Svar #3
06. april 2013 af Andersen11 (Slettet)

En betingelse for parallelitet af to egentlige vektorer a og b, der også gælder i rummet, er denne

a || b     ⇔     | ab | = |a| · |b|

For vektorer i planen, er betingelserne givet i #1 eller #2 simplere at anvende.


Skriv et svar til: Bestem t, â•b=0

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.