Fysik

Fysik opgave - kort spørgsmål!

07. april 2013 af eleven5000 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Det drejer sig om opgave 4 b - Skydiving.

link: http://uvm.dk/Uddannelser-og-dagtilbud/Gymnasiale-uddannelser/Proever-og-eksamen/Skriftlige-opgavesaet/~/media/UVM/Filer/Udd/Gym/PDF11/Proever%20og%20eksamen/110527%202stx111_FYS_A.ashx

 

Jeg har regnet accelerationen til: 37/5 = 7,4 m/s^

I b skal jeg finde den tid det tager udspringeren at falde 2,0 km. Jeg er lidt usikker på om det er rigtigt det jeg gør. 

Er det sådan her man løse denne opgave?

s(t) = 0.5*a*t2

2000m = 0.5*a*t2     <=>    2000m/(0.5*a) = t2      <=>   kvadratrod(2000/(0.5*5,0) = 28,3 s ?

 

men jeg tror ikke på det er rigtigt pga. accelerationen ikke er konstant. men hvordan ellers kan jeg løse opgaven?

 


Brugbart svar (1)

Svar #1
07. april 2013 af mathon

a)

                                  a(5) = 3,75 m/s2


Svar #2
07. april 2013 af eleven5000 (Slettet)

mathon, jeg tror altså ikke det er rigtigt dit bud på accelerationen. Opgaven oplyser nemlig ingen som helst funktion. jeg tror at meningen er man skal benytte bilaget til at finde accelerationen. Altså ved at aflæse farten til tiden 5,0 sekunder og på den måde finde accelerationen, hvilket jeg har gjort:

til t = 5 s aflæses farten v = 37 m/s            a = v/t  = 37(m/s)/5s = 7,4 m/s2

tak for forsøget, men det var altså opgave B, jeg ville have hjælpe til, ikke a.

 


Svar #3
07. april 2013 af eleven5000 (Slettet)


Skriv et svar til: Fysik opgave - kort spørgsmål!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.