Matematik

Trekant

07. april 2013 af lglgmama (Slettet) - Niveau: C-niveau

Davs

Vedhæftet fil: Opgave 3.docx

Brugbart svar (1)

Svar #1
07. april 2013 af lvr34 (Slettet)

Hvad er det, du ønsker hjælp til?


Svar #2
07. april 2013 af lglgmama (Slettet)

Spørgsmål c


Brugbart svar (1)

Svar #3
07. april 2013 af peter lind

Hvad er D ?


Brugbart svar (1)

Svar #4
07. april 2013 af lvr34 (Slettet)

Hvor forekommer længden AD?


Svar #5
07. april 2013 af lglgmama (Slettet)

Der står ikke noget om D, men kan det passe at vi så siger at D er 90 grader med ACD?

 

PS. Højden fra C skærer siden AB i punktet D


Brugbart svar (1)

Svar #6
07. april 2013 af peter lind

Se  på den retvinklede trekant ACD. Du kende vinkel A og hypotenusen. Brug reglen om sinus i en retvinklet trekant


Svar #7
07. april 2013 af lglgmama (Slettet)

#6 Nej 

Jeg kender kun vinkel D (90 grader) og siden d (5,7)  


Brugbart svar (1)

Svar #8
07. april 2013 af peter lind

Vinkel A kan du finde ved at bruge cosinusrelationerne på trekant ABC


Brugbart svar (1)

Svar #9
07. april 2013 af mathon



                                                  a2 - (b-c)2    4,02 - (5,7 - 7,4)2
                              tan2(A/2) =  ------------ =  ---------------------- = 0,0844249
                                                  (b+c)2 - a2    (5,7 + 7,4)2 - 4,02

 

                               A = 2 • tan-1(√(0,0844249)) = 32,4º

                       


Brugbart svar (2)

Svar #10
07. april 2013 af Sapfort (Slettet)

Se billede: http://imgur.com/HKe68Z1

Jeg bruger Pythagoras’ sætning til at finde længden af |BD| for at trække den fra |AB| og derved finde |AD|
cos(B)=hos/hyp
cos(49,725) = |BD| / 4
⇔cos(49,725) * 4 = |BD| ≈ 2,5858

Nu trækker jeg |BD| fra |AB| og finder derved |AD|.
|AD| = |AB| - |BD|
|AD| = 7,4 - 2,5858 = 4,8142

Længden af |AD| er 4,8.


Skriv et svar til: Trekant

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.