Matematik

Dm og skæring mellem f(x) og g(x)

07. april 2013 af Basseluft (Slettet) - Niveau: B-niveau

f(x) = x^-1 
g(x) = 1/2x

find dm for de 2 ?


Og find skæringspunktet 

f(x) = g(x)

x^-1 = 1/2x 

hvordan rykker jeg rundt på det?


Brugbart svar (1)

Svar #1
07. april 2013 af SuneChr

            Gang over kors.


Svar #2
07. april 2013 af Basseluft (Slettet)

1/x = 1/2x
1*2x = 1*x
2x=x
2x-x=0
x=0 ?

L = Ø ?


Brugbart svar (1)

Svar #3
07. april 2013 af SuneChr

Er     g(x) = (1/2)·x     eller     g(x) = 1/(2x)    ?

Hvis den første udlægning er korrekt, har vi, når vi ganger over kors

x2 = 2


Svar #4
07. april 2013 af Basseluft (Slettet)

g(x) = 1/(2x)


Brugbart svar (1)

Svar #5
07. april 2013 af SuneChr

Så er dit forslag i # 2 rigtigt.

x ∈ ∅

Idet x ikke må antage værdien 0.


Skriv et svar til: Dm og skæring mellem f(x) og g(x)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.