Matematik

Eksponentiel funktion

07. april 2013 af KattenKetty (Slettet) - Niveau: B-niveau

Har vedhæftet de 2 opgaver - håber nogle lige vil kigge på mine nedenstående svar og fortælle mig, om jeg har beregnet dem korrekt, for er ikke helt sikker.

Bestem tallene a og b
For at bestemme tallene a og b, bruger jeg følgende formler:

a = x2-x1√y2/y2

b = y1/ax1

Jeg starter med at finde a, ved at sætte de givne tal ind i formlen: 

a = 22-11√10/120 = 18,824

For at finde b, sætter jeg de givne tal ind i formlen:
b=120/11= 10,909


Hvor længe må man arbejde i denne støj?
For at finde ud af, hvor lang tid man må arbejde i støjen, bruger jeg følgende formel:
f(x) = b*ax

I den forrige opgave, beregnede jeg a og b. I denne opgave skal jeg nu bruge de tal, derfor indsætter jeg dem i formlen:

f(x) = 10.909*18.82432 = 6.738545965*1041

Det vil sige, at man max må arbejde i denne støj i 6.738545965*1041

min.

Vedhæftet fil: matematikopgave.PNG

Brugbart svar (2)

Svar #1
07. april 2013 af ChemistryIsKey

Eksponentielle funktioner har forskriften

     f(x) = b · ax

Konstanten a udregnes ved

    a = x2 - x1√(y2 / y1) = 22 - 11√(10 / 120) = 0.797797

Konstanten b finder du herefter ved

    b = y / ax = 10 / (0.797797)22 = 1440.02

Funktionen er derfor givet ved

     f(x) = 1440.02 · 0.797797x

I punkt b sætter du x = 32 og løser

     f(32) = 1440.02 · 0.79779732 = 1.044 min

:)


Brugbart svar (2)

Svar #2
07. april 2013 af Netcity (Slettet)

Du har skrevet en fejl, ved formelen for at finde a. Istedte for at dividere y2 med y2 skulle det være y2/y1, men det tror jeg godt du vidste :) (og at det nok var en taste fejl)

b finder du ved at sige y/aså det vil sige fx. de 120 / 18,82411= ____ = b

 


Brugbart svar (1)

Svar #3
07. april 2013 af Netcity (Slettet)

Skal lige siges at efter du har regnet a ud, er det nok ikke de 18,824 du skal indsætte for at udregne b. Det var så en fejl, jeg lige havde lavet. :)


Skriv et svar til: Eksponentiel funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.