Matematik

ulighed

09. oktober 2005 af stumpL (Slettet)
løs uligheden
x^2+3x+2
hvad gør jeg?

S(y^2-3y)dy=[1/3y^3-y^3] ikke?

Brugbart svar (0)

Svar #1
09. oktober 2005 af 2835 (Slettet)

løs andengradsligningen:
x^2+3x+2=0

du kan se det bliver en glad parabel da a er positiv, her er den lig med +1.
lav en skitse, idet du ved hvor parabellen skærer x-aksen (d > 0 = 2 skæringer)(d=0 = tangerer x-aksen)(d
::2835::
www.gym-opg.webbyen.dk

Svar #2
09. oktober 2005 af stumpL (Slettet)

øhh???
skal jeg ikke bare regne 2.gradsligningen ud?

Brugbart svar (0)

Svar #3
09. oktober 2005 af 2835 (Slettet)

start med det... og skriv derefter resultatet ind her... så tager vi det derfra...

::2835::

Svar #4
09. oktober 2005 af stumpL (Slettet)

der er skæring med x-aksen i -2 og -1

Brugbart svar (0)

Svar #5
09. oktober 2005 af 2835 (Slettet)

Godt så tag et styk papir, lav et primitivt koordinatsystem, bare to streger som står vinkelret på hinanden, marker x = -2 og x = -1 dvs. (-2,0) og (-1,0) tegn så en glad parabel som går gennem de to punkter og aflæs så hvor parablens funktionsværdi er mindre en 0.

::2835::

Svar #6
09. oktober 2005 af stumpL (Slettet)

denne opgave er jo uden hjælpemidler! hvordan skal jeg så kunne tegne parablen?

Brugbart svar (0)

Svar #7
09. oktober 2005 af 2835 (Slettet)

Den er lidt svær at forklarer, men bare tegn en glad parabel, så vil du kunne se at løsningsmængden vil være:
]-2;-1[

::2835::

Svar #8
09. oktober 2005 af stumpL (Slettet)

nårh ja, nu skal jeg godt se det :)

Skriv et svar til: ulighed

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.