Matematik

Areal af punktmængde

09. april 2013 af la87 (Slettet)

Hej alle sammen!

 

Opgaven lyder:

Bestem arealerne af punktmængden:

(p(x,y) I -2 < x < 4 og 0 < y < 1/2x^2+2)

Jeg har gjort følgende:

∫ ((1/2)x^2+2,x,−1,3)

 

Er det rigtigt?


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. april 2013 af Andersen11 (Slettet)

Grænserne er ikke rigtige. Det er jo angivet, at -2 < x < 4 , så grænserne for integralet skal være -2 og 4.

Beregn

-24 ((1/2)·x2 + 2) dx


Svar #2
09. april 2013 af la87 (Slettet)

Hmm det forstår jeg ikke

Svar #3
09. april 2013 af la87 (Slettet)

Er x ikke større end -2 og mindre end 4?

Brugbart svar (0)

Svar #4
09. april 2013 af Andersen11 (Slettet)

#2

Prøv at forklare, hvad det er, du ikke forstår i #1. Forstår du ikke, at grænserne skal være -2 og 4 ?

Punktmængden er begrænset af førsteaksen, grafen for funktionen (1/2)·x2 + 2 , og linierne med ligningerne x = -2 og x = 4.

Hvordan har du fået grænserne til at være -1 og 3?


Svar #5
09. april 2013 af la87 (Slettet)

Er x=-2 når x>-2?

Brugbart svar (0)

Svar #6
09. april 2013 af Andersen11 (Slettet)

#5

Man skal jo medtage randen af punktmængden, når integralet beregnes.


Brugbart svar (0)

Svar #7
09. april 2013 af PeterValberg

47MF8.jpg

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Skriv et svar til: Areal af punktmængde

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.