Matematik

Omvendte potensfunktioner, hvilke typer?

09. april 2013 af ostehammer (Slettet) - Niveau: B-niveau

Der er lige nu 1630 online.
Opret bruger | Log ind
Seneste spørgsmål: B: Hjælp til matematik/fysik
StartLektieforumSe videoTest dig selvOpgaver  Opret spørgsmål
Matematik
Omvendte potensfunktioner
10 minutter siden af ostehammer - Niveau: B-niveau
Hej :)
Har en matematik opgave hvor jeg skal finde de omvendte potensfunktioner til følgende.

y = 4x2

y = 27x-3

 

Jeg har regnet dem ud til at være
1) x = 0,5 * √y
2) x = 3/ y0,3


Mit spørgsmål er: Hvilken type er de 2 omvendte funktioner?

Tak :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. april 2013 af mathon


Brugbart svar (1)

Svar #2
09. april 2013 af mathon

 

    1)
                     har ingen inversfunktion

     2) 
                     f -1(y) = 3 / 3√(y)       y ≠ 0


Svar #3
09. april 2013 af ostehammer (Slettet)

#2 

Min lærer har fortalt at 
y = 4x2 har inversefunktionen x = 0,5 * √y.
y = 27x-3har inversefunktionen x = 3/ y0,3

Så jeg skal simpelt bare svare hvilken funktion x = 0,5 * √y  & x = 3/ y0,3 er. 

Tak


Brugbart svar (0)

Svar #4
11. april 2013 af mathon

 

                    y = 4x2

                                for
                                       x≥0 er    x = f -1(y) = (1/2)√(y)     

                                for
                                       x<0 er    x = f -1(y) = -(1/2)√(y)    


Svar #5
11. april 2013 af ostehammer (Slettet)

Og hvad kalder man den form for funktion? 
Tak


Brugbart svar (0)

Svar #6
12. april 2013 af mathon

                en rodfunktion


Skriv et svar til: Omvendte potensfunktioner, hvilke typer?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.