Kemi

1g kemi

09. april 2013 af raaambo (Slettet)

Vi fik denne aflevering for, for ca 2 uger siden og den skal afleveres imorgen, jeg mangler stadig 2 opgaver. Jeg har ingen ide om hvordan og hvilke metoder jeg skal bruge for at lave den.. Jeg håber nogle kan hjælp mig, det er opgave 1 og 2

Tak på forhånd.. Ses i vedhæftet dokumentet

Vedhæftet fil: 1xBT_aflevering 2 (3).pdf

Brugbart svar (0)

Svar #1
09. april 2013 af KimT.T. (Slettet)

Opgave 1

1) Beregn først og fremmest stofmængden af de tre gram zink vha. dens molare masse (kan slås op):
n = m(Zn) / Mw(Zn)

2) Anvend reaktionsskemaet til at bestemme den ækvivalente stofmængde dannede gas H2; forholdet mellem de støkiometriske koefficienter for Zn (den begrænsende faktor) og H2 er 1:1, hvorfor
n(H2) = n(Zn)

3) Anvend idealgasligningen til at beregne volumenet af den dannede H2
P · V = n · R · T  ⇔ V = (n · R · T) / P
hvor
n er stofmængden [mol]
T er temperaturen [K] - dine 20 ºC bliver 293,15 K
P er trykket [bar]
R er gaskonstanten givet ved 0,08314 L·bar·mol-1·K-1

 

Opgave 2

a)
2 (NH4)3PO4 (aq) + 3 FeBr(aq) →  6 NH4Br (aq) +  Fe3(PO4)2 (s)

b)
1) Beregn først stofmængden af ammoniumphosphat ud fra volumenet (0,01500 L) og dens formelle koncentration (0,200 M):
n((NH4)3PO4) = c · V

2) Bundfaldet svarer til det tungtopløselige jern(II)phosphat. Vi finder stofmængden af dette salt ud fra reaktionsskemaet; forholdet mellem saltet og ammoniumphosphaten (den begrænsende faktor) er 1:2. Dvs.:
n(Fe3(PO4)2) = n((NH4)3PO4) / 2

3) Anvend jern(II)phosphatens molare masse til at omsætte den beregnede stofmængde til masse:
m(Fe3(PO4)2) = M· n  


Skriv et svar til: 1g kemi

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.