Kemi

hjælp til opgave 4 og 5

09. april 2013 af fruerlund123 (Slettet)

hej jeg har virkelig brug for hjælp til opgave 4 og 5 

Vedhæftet fil: Lightergas.doc

Brugbart svar (0)

Svar #1
09. april 2013 af KimT.T. (Slettet)

Opgave 4 - kender du volumenet af måleglasset (V), gassens tryk i måleglasset (P), samt temperaturen (K) kan du blot indsætte disse informationer i idealgasligningen, givet ved

P · V = n · R · T 

og dermed beregne stofmængden

n = (P · V) / (R · T)

hvis
P er målt i bar
V er målt i liter
T er målt i kelvin
fås
R = 0,08314 L·bar·mol-1·K-1


Opgave 5 - hvis du kender massen af din gas (m), skal du blot anvende denne samt den beregnede stofmængde (n) fra opgave 4 til at beregne den molare masse (Mw):

Mw = m(gas) / n(gas)

 


Skriv et svar til: hjælp til opgave 4 og 5

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.