Matematik

Omregning med liter, dm3 og m3?

10. april 2013 af Cherrygesu (Slettet)

Hej, er lige stødt på denne opgave.

En person i Saudi Arabien bruger 100 liter vand om dagen. I Saudi Arabien er der 26,5 mio. indbyggere.

- Beregn, hvor mange kubikmeter vand Saudi Arabien skal bruge på en dag.

Håber nogen vil hjælpe!

//smellyshroom//


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. april 2013 af mathon

 

                                1 L = 1 dm3

                                1 m3 = 1000 L

                                0,1 m3 = 100 L


Svar #2
10. april 2013 af Cherrygesu (Slettet)

#1


 

                                1 L = 1 dm3

                                1 m3 = 1000 L

 

Vil det så sige man skal regne det ud sådan her:

100 x 26,5 mio. = 2.650.000.000 liter vand.

Derefter omregner jeg det til m3. Da én liter svarer til 0,001 m3, skal jeg multiplicere 0,001 med antal liter.

2.650.000.000 x 0,001 =  2.650.000 m3


Brugbart svar (0)

Svar #3
10. april 2013 af mathon

 

                           1 saudier bruger 0,1 m3 vand om dagen

                           26,5 mio. saudiere bruger (26,5 mio) (0,1 m3) = 2,65 mio m3 vand dagligt


Svar #4
10. april 2013 af Cherrygesu (Slettet)

Ok, vil det så sige mit svar er rigtigt, da dit svar er det samme som mit? Men er min udregning så forkert, eller kan man både gøre det på din og min måde?


Svar #5
10. april 2013 af Cherrygesu (Slettet)

#3


Men tusind tak for hjælpen!


Brugbart svar (0)

Svar #6
10. april 2013 af mathon

       

                     ...på bege måder     :-)


Skriv et svar til: Omregning med liter, dm3 og m3?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.