Matematik

Lige funktion

11. april 2013 af Linnese (Slettet)

Jeg ved ikke, hvordan jeg skal løse denne opgave. Jeg skal argumentere vha. regneregler for lige og ulige funktioner at funktionen f(x) (se vedlagte fil) er lige, jeg ved ikke, hvordan jeg skal gribe fat i opgaven.

Vedhæftet fil: Unavngivet.png

Brugbart svar (1)

Svar #1
11. april 2013 af peter lind

Du skal erstatte x med -x på højre side. På hvert led skal du så se om delen skifter fortegn eller ej


Brugbart svar (1)

Svar #2
11. april 2013 af c_aastrup

Nok også godt at huske regnereglerne: (u for ulige, l for lige)

u + u = u

u - u = u

u * u = l

u / u = l

Så skulle opgaven være ligetil (sig endelig til hvis du skal have mere forklaring :-) )


Brugbart svar (0)

Svar #3
11. april 2013 af Andersen11 (Slettet)

Det drejer sig om funktionen

f(x) = 7x·(cos(x) - 3x2) / (x5 + x3) .

Man kan med fordel reducere den til

f(x) = 7·(cos(x) - 3x2) / (x4 + x2)

hvor alle de indgående funktioner så er lige funktioner. Man kan så benytte de til reglerne i #2 svarende regler for lige funktioner.


Skriv et svar til: Lige funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.