Matematik

Procentregning

12. april 2013 af Damgaard1975 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Er der en der kan hjælpe?

 

Sammenhængen mellem en diamants diameter og vægt.

y = 0,0033(x3,06)  hvor,

y = diamantens vægt (målt i karat)

x = diamantens diameter (målt i mm)

En person har to diamanter. Den ene diamants diameter er 20 % større end den anden diamants diameter.

Hvor mange procent er den store diamants vægt større end den andens?


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. april 2013 af lvr34 (Slettet)

antal procent større

 

    (1 + p)a - 1 → (1 + 0,20)3,06  - 1 = 74,7 %


Brugbart svar (0)

Svar #2
12. april 2013 af mathon


alment
                      y = b • xa
   hvoraf
                            y2/y1 = (x2/x1)a

                           1+ry = (1+rx)a                     

   specifikt
                           1+ry = (1+0,20)3,06

                           ry = 0,747007 ≈ 74,7%


Skriv et svar til: Procentregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.