Fysik

tryk hjælp:)

13. april 2013 af AFG-Z (Slettet)

Hej kan du hjælpe med følgende opgave :)

En trykmåler forbindes via en slange til en sprøjte med luft som indeholder et tæt, letglidende stempel. Sprøjten rummer til at begynde med 30,0 mL luft, og trykmåleren viser 102,1 kPa der svarer til omgivelsernes tryk. Nu trykkes der på sprøjtens stempel med konstant kraft, og i det øjeblik stemplet ikke længere bevæger sig, viser trykmåleren 186,1 kPa, og rumfanget af luften i sprøjten aflæses til 14,0 mL. 

a) Hvor stort er rumfanget af den luft som befinder sig i slangen? (Men kan regne med at luften i sprøjten har samme temperatur som omgivelserne.)

Jeg ved slet ikke hvor jeg skal begynde fra.

på forhånd tak :)


Brugbart svar (1)

Svar #1
13. april 2013 af Andersen11 (Slettet)

Lad rumfanget i sprøjten til at begynde med være V1 = 20,0mL, og lad slutrumfanget i sprøjten være V2 = 14,0mL . Lad slangens rumfang være Vs. Så gælder der, da temperaturen er konstant, at

P1·(V1 + Vs)  = P2·(V2 + Vs)

hvor P1 = 102,1 kPa , og P2 = 186,1 kPa.

Bestem nu Vs.


Svar #2
13. april 2013 af AFG-Z (Slettet)

tusind tak for hjælpen :)


Skriv et svar til: tryk hjælp:)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.