Matematik

Differentialregning

14. april 2013 af 1234radioen (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej

Jeg har en opgave, der lyder:

Bestem en ligning for tangenten t til grafen for funktionen f(x) = x^-2 i punktet (2,f(2)).

Jeg tror jeg skla bruge reglen:

x^a = a * x^a-1

Så får jeg at

(x-2)' =-2x-3

Hvad skal jeg gøre nu?


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. april 2013 af Stats

- - -

Mvh Dennis Svensson


Svar #2
14. april 2013 af 1234radioen (Slettet)

men jeg mangler vel x0?


Brugbart svar (0)

Svar #3
14. april 2013 af mathon

 

                    x0 = 2


Brugbart svar (0)

Svar #4
14. april 2013 af 123434 (Slettet)

Hvordan får man (x-2)' =-2x-3?


Brugbart svar (0)

Svar #5
14. april 2013 af Andersen11 (Slettet)

#4

Skriv det ordentligt med eksponenter. Der er tale om at

(x-2)' = -2·x-3 .

Det følger helt enkelt af den generelle regel

(xn)' = n·xn-1


Brugbart svar (0)

Svar #6
14. april 2013 af mathon

tangenten t til grafen for funktionen f(x) = x^-2 i punktet (2,f(2)).

                             y = -2•2-3 • (x - 2) + f(2)

                             y = -2•2-3 • (x - 2) + 2-2


Skriv et svar til: Differentialregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.