Matematik

Bestem t

15. april 2013 af Minaas (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej (: 

Jeg har fået en matematikaflevering for og der er en opgave der volder mig store problemer. Opgaven lyder således;

Vektoren c er givet ved:

vektor c = (t, 20), hvor t er et reelt tal. 

Bestem t således at vektor c står vinkelret på vektoren givet ved vektor a + vektor b. 

Håber der er nogen der kan hjælpe (: 


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. april 2013 af SuneChr

Lad a = (a1 a2)  og  b = (b1 b2)

Det skalære produkt skal være 0, hvorfor vi får

t(a1 + b1) + 20(a2 + b2) = 0


Skriv et svar til: Bestem t

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.