Kemi

Kemi hjælp

15. april 2013 af Netcity (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej, jeg har løst disse 2 første opgaver men kan ikke vide mig sikker på, om de er udregnet/forstået rigtigt, så håber virkelig i kan hjælpe mig, og forklare hvis noget er forstået/udregnet forkert. I 3 opgave er jeg blank.

Opgave:

1.  20,0 g NaOH opløses i så meget vand, at opløsning fylder 0,500 L

- Hvor stor er stofmængdekoncentrationen af natriumhydroxid?

Mit svar: Vi har ligning c = n/v  og vi skal finde c. Så indsætter vi blot tallene ind i ligning: 20,0g/0,500L = 40 mol/L

 

2. En saltopløsning har en stofmængdekoncentration på 0,250 mol/L. Til et forsøg skal deer bruges 0,100 NaCl.

- Hvor stort et volumen skal der hældes af opløsningen?

Mit svar: Vi skal finde v dvs. n/c = v. Indsætter tallene i ligning: 0,100mol/0,250 mol/L = 0,4 L

 

3. Der skal fremstilles 0,250 L af en ,030 M (molær) opløsning af kobber(II) sulfat til et forsøg. Udgangsstoffet er CuSo4 * 5H2O, kobber (II) sulfat - vand (1/5). Der findes altså 5 molekyler krystalvand pr. formelenhed stof.

- a) Hvor stof en stofmængde CuSO4* 5H2O(s) skal der bruges til opløsningen? - Skal jeg finde n/mol ? Og hvordan??

- b) Hvor meget CuSO4*5H2O(s) skal der afvejes?

Mit svar: DENNE OPGAVE FORSTÅR JEG OVERHOVEDET IKKE? :((

 


Brugbart svar (1)

Svar #1
15. april 2013 af LLLLLLLLLLLLLLLL

1.
   n = m / M
   c = n / V = (m / M)  / V = m /  (M • V)

2. er OK, hvis du mener, at n = 0,100 mol

3.
        V(CuSO4) = 0,250 L
        c(CuSO4) = 0,030 M

a.
        c(CuSO4) = n(CuSO4) / V(CuSO4)
        n(CuSO4) = ..

b.
        m = n(CuSO4) / M(CuSO4•5H2O)

 


Svar #2
15. april 2013 af Netcity (Slettet)

1. Er de 20,0 g ikke = mol?

2. Ja, det er 0,100 mol sorry :D 

 

3. Kunne du evt. uddybe?

 

- Men tusind tak !! Håber du besvare ;)


Brugbart svar (2)

Svar #3
16. april 2013 af LLLLLLLLLLLLLLLL

1.
   m = 20 g, V = 0,500 L, M = 40 g/mol

    n  = m / M
    c = n / V = m / (M•V) = 20,0 g / (40 g/mol • 0,500 L) = 1 mol/L


Brugbart svar (1)

Svar #4
16. april 2013 af LLLLLLLLLLLLLLLL

3.
  du skal bare bruge de samme formler igen :) n = m / M og c = n / V


Svar #5
18. april 2013 af Netcity (Slettet)

Tak for hjælpen !! :D


Skriv et svar til: Kemi hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.