Fysik

Fysik opgaver!!!

16. april 2013 af LeylaDogan (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej allesammen, jeg vil gerne vide om jeg har lavet disse 2 opgave rigtige.

Opgave 1: Afstanden til stjernen Wolf 424A er 4,35 parsec. Bestem parallaksen for stjernen.

parallaksen=1/4,35=0,2298850570

1 parsec=150*106/Sin(0,229885057)=3,73*1010 km

 

Opgaev 2: Solen har en tilsyneladende størrelsesklasse på -26,82 og en absolut størrelsesklasse på 4,75. Bestem afstanden til solen.

d= 10m-M+5/5   <=>    d=10-26,82-4,75+5/5   <=>   d=0,000004853


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. april 2013 af Andersen11 (Slettet)

1. Parallaksen er (1/4,35)" (vinklen målt i buesekunder).

1 pc = 3,086·1013 km

2. Husk at benytte parenteser!! Hvis afstanden til stjernen målt i parsec er D, gælder der

log(D) = (m - M +5)/5 = (-26,82 -4,75 +5)/5 = -5.314 , hvoraf

D = 10-5,314 pc = 10-5,314 · 3,086·1013 km = 1,498·108 km

 


Skriv et svar til: Fysik opgaver!!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.